Beurs zonder stands voor betrokken ondernemers en maatschappelijke organisaties

ASSEN

De negende editie van de Beursvloer in Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen wordt gehouden op woensdag 17 oktober.

Tijdens dit evenement komen bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio Assen samen en worden er in anderhalf uur tijd zoveel mogelijk matches gesloten door gewoon met elkaar in gesprek te gaan. Dus geen stands of andere voorbereidingen, alleen contact leggen en vertellen wat jij als bedrijf of maatschappelijke organisatie kan aanbieden en/of gebruiken. Myrthe Strijker, coördinator van de Asser Uitdaging, heeft nog een aantal praktische tips.

Stel vooraf een doel

‘Denk van te voren goed na over wat je graag zou willen ontvangen of wat jij zou kunnen geven. Hoe specifieker en concreter het doel hoe gerichter de hoekmannen en -vrouwen je tijdens de Beursvloer kunnen helpen. Dit kan zijn op het gebied van kennis, kunde of expertise, maar ook in de vorm van (overtollige) materialen of helpende handjes.’

Vraag en aanbod

Op de website: www.asseruitdaging.nl wordt op dit moment al allerlei vraag en aanbod ingediend. Zo stelt de Ultraware TL armaturen/bakken ter beschikking en willen de bewoners van de Slingeborgh van Interzorg graag uit picknicken. ‘Bekijk van te voren wat er gevraagd en aangeboden wordt, zodat je weet aan wie je wat kunt brengen of bij wie je wat kunt halen en je gericht naar deze mensen toe kunt tijdens de Beursvloer. En vermeld bijvoorbeeld op social media dat je naar de Beursvloer gaat.’

Neem visitekaartjes mee en val op

Op de Beursvloer ontmoet je gegarandeerd nieuwe mensen, dus neem visitekaartjes mee. En trek bijvoorbeeld een t-shirt aan met het logo en/of de naam van je bedrijf/organisatie, zodat men direct weet waar je van bent.

Het is leuk om iets te krijgen, maar het is nog leuker om iets terug te geven. Dit hoeft niet iets groots te zijn maar een bedankje is altijd fijn.

Do’s en dont’s

Dan nog een aantal do’s en dont’s met betrekking tot het netwerken. Wel doen: geef aandacht, breng je verhaal met enthousiasme en toon oprechte interesse door vragen te stellen. Niet doen: afspraken niet nakomen, strooien met visitekaartjes, alleen over jezelf praten of vragen naar een financiële bijdrage.

Aanmelden voor het evenement kan via de website: asseruitdaging.nl/activiteiten/beursvloer/