Een bipolaire stoornis heb je niet alleen

ASSEN

Hoe ga je om met mensen met een bipolaire stoornis? Daarover gaat een bijeenkomst op dinsdag 23 oktober in Assen. Iedereen is welkom.

Het kan een hele opgave zijn als je partner of je kind of een van je ouders of iemand anders uit je naaste omgeving, sterke schommelingen heeft in stemmingen. Want hoe pak je dat aan als hij of zij van ellende niet meer uit bed wil komen, geen hulp wil, de medicatie niet wil slikken of het leven niet meer ziet zitten? En hoe pak je dat aan als hij of zij ineens overactief is, niet of nauwelijks meer slaapt, en denkt de hele wereld aan te kunnen? Hoe houd je jezelf en je relatie op de been?

Misschien is er al een diagnose gesteld van bipolariteit maar misschien ook (nog) niet. Hoe dan ook deze klachten vragen goede zorg, niet alleen voor de persoon zelf, ook voor de directe omgeving.

Relatietherapeut Ingrid Domhof

Ingrid Domhof komt over haar kennis en ervaringen vertellen als maatschappelijk werker en relatie- en gezinstherapeut bij het Universitair Centrum Psychiatrie in Groningen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is in ’t Praothoes van de GGZ in Assen, Dennenweg 9. Om 19.15 uur is de zaal open. Uiterlijk 21.30 uur is de bijeenkomst afgelopen. Aanmelden hoeft niet maar wordt op prijs gesteld, via hendriksen2566@hetnet.nl of telefoon 0593-525506.

VMDB

De VMDB is de landelijke Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen. De vrijwilligers in Drenthe organiseren bijeenkomsten en andere activiteiten, zoals huiskamergroepen en groepswandelingen, en werken mee aan psycho-educatiecursussen.