Veel herfstactiviteiten bij Boomkroonpad

Drouwen

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Reden voor Staatsbosbeheer om voor jong en oud allerlei activiteiten bij Buitencentrum Boomkroonpad te organiseren.

Iedere zondag in oktober kan met de natuurgids van Staatsbosbeheer een herfstwandeling gemaakt worden. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. De wandelingen starten om 12.00 uur.

Paddenstoelenexcursie

Er zijn weer overal paddenstoelen te bewonderen. Een deskundige gids neemt belangstellenden mee voor een rondwandeling van anderhalf tot twee uur. Hij laat ze kennismaken met allerlei soorten, maten en kleuren. De excursie wordt afgesloten met een kop bospaddenstoelensoep met biologisch brood bij Bospaviljoen De Woudstee, indien gewenst kan er ook gekozen worden voor een pannenkoek. Graag vooraf aanmelden. Tip: neem een spiegeltje en fototoestel mee. De excursie wordt gehouden op 16, 18, 23 en 25 oktober om 13.30 uur.

Help de Boswachter

Iedereen die hulpboswachter wil worden, kan bij het Buitencentrum Boomkroonpad de boswachter helpen om de heide weer open te maken. Samen worden de opkomende bomen omgezaagd en hiervan worden takkenwallen gemakt. Misschien komt hier later de ringslang wel in broeden. Deze activiteit vindt plaats op woensdag 17 en 24 oktober om 13.30 uur. Graag vooraf aanmelden.

Buitendag + Herfstspeurtocht

In de herfstvakantie is er op dinsdag en donderdag een herfstspeurtocht uitgezet in de omgeving van Buitencentrum Boomkroonpad. Onderweg zijn er leuke opdrachten die in het teken staan van de herfst. Na de speurtocht kunnen kinderen een vogelhuisje timmeren. Inloop tussen 10.00 en 14.00 uur. Data: 16, 18, 23 en 25 oktober.

Op de zaterdagen in oktober kunnen kinderen de boom in. Dan is de toegang tot het Boomkroonpad voor kinderen tot 12 jaar gratis.

Aanmelden: telefoon 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl