Marco Out op Vriendendag TT Circuit

Assen

Burgemeester Marco Out geeft zaterdag 13 oktober antwoord op de vraag: ‘Hoe belangrijk is het TT Circuit voor Assen?’ Hij doet dat op de dag voor Vrienden van het TT Circuit. In zijn uiteenzetting zal Marco Out het economisch aspect van het circuit zeker niet onbesproken laten.

De organisatie vertelt wat er voor de jaarlijkse TT nodig is. Mark Van Aalderen, manager marketing en events bij het TT Circuit Assen, gaat in op de enorme klus die de medewerkers moeten klaren voordat de eerste Grand Prix motoren op het asfalt komen.

Bertus Folkertsma

Vanuit de racesport zelf komt Bertus Folkertsma voor het voetlicht. De coureur uit het Friese Tzummarum nam tweemaal deel aan races op het beroemde, maar ook beruchte, Isle of Man. Hij zal toelichten wat hem drijft in deze bijzondere wedstrijden uit te komen. Dit jaar verliep zijn optreden op Man niet vlekkeloos. Folkertsma crashte en moest de strijd geblesseerd opgeven.

Kijkje achter de schermen

Tijdens de Vriendendag op 13 oktober worden rondleidingen door de gebouwen van het TT Circuit gegeven en kan een kijkje worden genomen achter de schermen bij het raceteam van Bertus Folkertsma. Verder is er aandacht voor Riders for Health en de Stichting Happy Smile. De bijeenkomst voor Vrienden van het TT Circuit, een organisatie die momenteel bijna 15.000 Vrienden kent, begint om 10.15 uur en wordt gehouden in het mediacentrum van het TT Circuit Assen. Die dag worden ook de afsluitende cupraces van CRT Holland verreden.