Woonwensen Havenkwartier in beeld

Assen

Spreekt het Havenkwartier u aan als woongebied? Wilt u wonen aan het water en wat voor soort woning spreekt u dan aan? Dit zijn enkele vragen uit het woonwensenonderzoek voor het Havenkwartier in Assen.

Komende weken brengen gemeente Assen en Makelaardij Lamberink de woonwensen in beeld. Via diverse woonsites en social media worden belangstellenden uitgenodigd om ideeën aan te dragen.

Het Havenkwartier wordt komende jaren omgevormd van een bedrijventerrein naar een woon-werkgebied: modern en stoer. Vooral het gebied rondom de Havenkade biedt unieke kansen voor eigentijds wonen en bijzondere woonvormen aan het water. Bij de komende herontwikkeling van het Havenkwartier zijn diverse eigenaren in het gebied en ontwikkelaars betrokken. De gemeente nodigt alle partijen binnenkort uit voor de verdere verkenning.

Belangstellenden kunnen woonideeën en wensen kenbaar maken op www.havenkwartierassen.nl. De opbrengst en daaruit volgende woonprofielen worden betrokken bij de planvorming.