Spectaculaire Tomaatvliegwedstrijd Ubbena

ASSEN

Zaterdagmiddag 29 september wordt op het modelvliegveld van de Radio Controlled Modelvliegclub Assen (hierna: RCMA) in Ubbena een spectaculaire tomaatvliegwedstrijd gehouden. Het is hierbij de bedoeling dat modelvliegtuigen èn drones een tomaat afwerpen en proberen te droppen op een vooraf vastgesteld doel.

De deelnemers, die met een vleugelvliegtuig aan deze wedstrijd deelnemen, hebben een bekertje, korfje of iets dergelijks op de romp van hun vliegtuig gemonteerd. Hierin wordt vóór de vlucht een klein tomaatje gelegd, waarna het de bedoeling is om tijdens de vlucht door middel van bijvoorbeeld een looping of rol het tomaatje op of tenminste zo dicht mogelijk bij het doel af te werpen.

De RCMA krijgt steeds meer leden, die met drones vliegen.

Voor deze vliegers is sinds dit jaar door de club ook een ingenieuze mogelijkheid gecrëeerd om mee te doen. Voor hen is het de bedoeling dat zij een onder hun drone bevestigd (namaak-)tomaatje afwerpen door op een voetpedaal te drukken. Dit moet wel boven een bepaalde hoogte plaatsvinden want onder die hoogte werkt het ontgrendelpedaal niet. De wedstrijd vindt plaats op het modelvliegveld van de RCMA aan de Vriezerhoek 1 in Ubbena, achter de SITA en begint om 13.30 uur.

De toegang voor belangstellenden is gratis. Wanneer de weersomstandigheden het doorgaan van de DLG-wedstrijd verhinderen wordt dit aangegeven op de website van de club: www.rcm-assen.nl.