Expositie Marjolijn Zwolsman in WZA

ASSEN

Tot en met 30 oktober exposeert Marjolijn Zwolsman uit Rolde met schilderijen in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Zwolsman tekent en schildert al haar hele leven.

Ze studeerde in 1987 af aan de kunstacademie in Kampen en werkte bijna dertig jaar in het onderwijs. Daarnaast gaf ze ook creatieve therapie aan kinderen en jongeren. De werken die nu tentoongesteld worden zijn allemaal acrylschilderijen van de laatste paar jaar.

De onderwerpen haalt Marjolijn meestal uit de waarneming, zoals zij noemt ‘toevallige buitenstillevens’. Haar oog valt bijvoorbeeld op de schaduw van een truitje aan een waslijn, zomaar een stoeltje naast een huis, schoonheid in hele eenvoudige alledaagse zaken. Een evenwichtig kleurgebruik, de verschillende laagjes verf en het contrast tussen licht en schaduw zijn kenmerkend. Vaak combineert ze een realistische weergave met abstracte vlakken en roept het beeld een verstilde of een melancholische sfeer op.

De tentoongestelde schilderijen zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het ziekenhuis, in de eerste gang rechts op de begane grond.