Raadzaal weer in gebruik

ASSEN

Dit gebeurde door de sluiting van het Geregistreerd Partnerschap tussen Remy Hoogeveen en Jaimy Joyce van Oudheusden. De sluiting werd verricht door ambtenaar van burgerlijke stand Sjoege Wiersema.

De raadzaal is zo ingericht dat door kleine veranderingen de raadzaal getransformeerd kan worden in een trouwzaal of gebruikt kan worden voor bijeenkomsten. Er kunnen diverse opstellingen gemaakt worden met het meubilair, die rekening houden met een wisselende groepsomvang waarbij de bijzondere verlichting een gewenste sfeer geeft.

Welkom in de kring

Bureau De Zwarte Hond heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe raadzaal. De nieuwe multifunctionele raadzaal heeft als thema: Welkom in de kring! Om interactie en communicatie tussen de raad, het college en het publiek in de zaal te verbeteren, is gekozen voor een geheel nieuwe opstelling. De nieuwe opstelling gaat uit van meer gelijkwaardigheid tussen de raad, het college en het publiek. Alle raadsleden en het college van B&W zitten aan een ring van aaneengeschakelde tafels. Het publiek zit aan de randen op stoelen of, als alle stoelen bezet zijn, op de langgerekte bank.

Daarnaast is de akoestiek van de raadzaal verbeterd, is alle film- en geluidsapparatuur vernieuwd en is het meubilair nieuw. Tenslotte ligt op de grond een groot kleed met het centrum van Assen.

Donderdag 20 september is de eerste raadsvergadering in de nieuwe raadzaal.