Vrede staat centraal in lezing Rosita Steenbeek

ROLDE

Kan compassie vrede brengen of is daar meer voor nodig? Op zondag 23 september geeft schrijfster Rosita Steenbeek in de Jacobuskerk in Rolde een inkijkje in haar leven en gaat ze in op deze vraag.

Steenbeek zal stilstaan bij de rol die compassie en vrede spelen in haar persoonlijke leven én in de boeken die ze schreef. Voor haar nieuwste boek Wie is mijn naaste? bezocht ze verschillende vluchtelingenkampen in Libanon en Sicilië en was ze ook bij de opvang op Lampedusa. Ze werd geconfronteerd met intense verhalen van vluchtelingen én hulpverleners. Steenbeek zal in Rolde vertellen over de indrukken die ze in de kampen opdeed, als gevolg van de afwezigheid van vrede, en ook ingaan op vragen van het publiek.

De lezing van Rosita Steenbeek in Rolde is de afsluiting van de Vredesweek van 16 tot 23 september. Dan wapperen in het hele dorp zo’n 150 Vredesvlaggen om aandacht te vragen voor de vrede. Als teken van solidariteit met de mensen die snakken naar vrede. En als teken van bemoediging naar elkaar om vredebrengers te willen zijn, in onszelf, bij de ander, in het dorp en de wereld. Op vrijdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, wordt daar letterlijk bij stil gestaan op de Grote Brink in Rolde tegen 20.00 uur. De Zinnige Zondagavond op 23 september begint om 19.30 uur. De toegang is 5 euro incl. koffie/thee. Voor meer informatie zie: www.jacobuskerkrolde.nl