Buurkracht organiseert startbijeenkomsten in Drenthe

ROLDE

Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Drenthe. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht houdt donderdag 20 september in Café Centraal aan de Dorpsstraat 8 in Tynaarlo en vrijdag 21 september bij Hofsteenge aan de Hoofdstraat 23 in Rolde.

Om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Want buren hebben samen buurkracht. De inzet: op zoveel mogelijk daken van Drentse koopwoningen zonnepanelen.

Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan 37 in Drenthe. In alleen al Drenthe besparen Buurkrachtbuurten ruim 165.000 euro per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Samen energie besparen: zinvol én leuk

‘Het resultaat als buren besluiten met elkaar energie besparende maatregelen te nemen, is groot. En behalve dat ze grootse resultaten met elkaar weten te boeken, vinden ze het ook leuk om zich gezamenlijk in te zetten. Samen energie besparen wérkt’, aldus Marjan Hendriks, buurtbegeleider Drenthe bij Buurkracht.

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?

Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Welke buurt wordt de 38 ste Buurkrachtbuurt van Drenthe?

De startbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. De koffie staat klaar

vanaf 19.30 uur. Aanmelden via buurkracht.nl. Geïnteresseerden in de bijeenkomst en/of in Buurkracht kunnen bij vragen contact opnemen met buurtbegeleider Marjan Hendriks via marjan@buurkracht.nl.