Afsluiting beeldend project Identitijd met masterclassexpositie

In de oude Melkfabriek in Kolderveen exposeren van 22 september tot en met 13 oktober de masterclassdeelnemers van het Drentse en Overijsselse beeldende kunstproject ‘Identitijd’.

De twintig kunstenaars laten het werk zien dat ze hebben gemaakt tussen april en september van dit jaar onder begeleiding van professionele kunstenaars. Het resultaat is een tentoonstelling met foto’s, tekeningen, grafisch werk, schilderijen, conceptueel en ruimtelijk werk en installaties die speciaal voor de expositielocatie zijn gemaakt.

Masterclasses Identitijd

Twintig kunstenaars, zowel veelbelovende amateurs als professionals, zijn vijf maanden lang door tien vooraanstaande kunstenaars geïnspireerd en gecoacht om nieuwe kunstwerken te maken. Het resultaat van deze unieke begeleiding wordt getoond in de accommodatie van KiK in Kolderveen tijdens de eindtentoonstelling van Identitijd.

De unieke omstandigheden van de voormalige zuivelfabriek worden voor deze expositie optimaal benut om de thematiek rond identiteit en tijd te benadrukken. Wat of wie bepalen onze identiteit in deze tijd? Wat betekent het thema voor kunstenaars en speelt het een zichtbare rol in het werk?

Identitijd is een project van Stichting Beeldruimte en Stichting Kunst & Cultuur, die met het project kunstenaars willen inspireren, stimuleren, een podium willen bieden en de kwaliteit en beroepspraktijk van kunstenaars een impuls willen geven. Eind vorig jaar startte het beeldende kunstproject met Inspiratie- en Verdiepingsdagen en twee tentoonstellingen. Het thema Identitijd inspireerde 170 professionele en amateurkunstenaars. In twee exposities lieten zij samen 370 kunstwerken zien, waaruit de jury en het publiek twintig favoriete kunstenaars kozen. Zij werden uitgenodigd om deel te nemen aan het masterclasstraject.

Stimuleringsprijzen van publiek en jury

De twintig masterclassdeelnemers maken nu kans op een Juryprijs en Publieksprijs. De Juryprijs wordt uitgereikt aan de twee kunstenaars die tijdens de masterclasses de meeste progressie hebben laten zien in kwaliteit en originaliteit. Zij worden beloond met een investering in hun beroepspraktijk. Gedurende de tentoonstelling kunnen bezoekers ook stemmen op hun favoriet. Ook deze kunstenaar ontvangt een prijs.