Dolle pret bij de Kleuterbios - Gastreporter

Als ik De Nieuwe Kolk binnenkom, een half uur voor het begin van de Kleuterbios met als thema Disney Junior Party, is in de foyer de pret al begonnen.

De kindjes zijn druk bezig met kleuren, zich laten schminken, ranja te drinken en cake te versieren. De cake wordt natuurlijk lekker opgegeten. Een aantal van de ouders en/of grootouders eten gezellig mee. Iedereen wordt vriendelijk begroet door het personeel en door mascotte Bob. Bob staat bij de ingang naar alle kindjes te zwaaien en ze te begroeten met een high five.

Bob danst vrolijk op de bekende kinderliedjes van onder andere Ernst & Bobbie, K3, Ch!pz en liedjes uit films van Disney. Wat had ik die liedjes al lang niet meer gehoord. De kindjes hebben het reuze naar hun zin. Onderweg naar zaal 1 zie ik vlinders, poesjes en prinsessen voorbij komen. Het licht gaat tijdens deze voorstelling niet helemaal uit.

De kindjes zijn druk aan het praten maar als Mickey in beeld komt zijn ze eigenlijk bijna direct muisstil. Als het eerste muziekfilmpje begint staat een moeder, die een rij voor mij zit, op en begint met haar dochtertje te dansen. Naarmate we steeds verder in het liedje komen doen er meer kindjes mee.

De eerste Disney Junior serie die we te zien krijgen is een aflevering van Mickey en de Roadstar Racers. Vol enthousiasme reageren de kindjes op de aflevering. Het is geweldig om te zien hoe leuk ze het vinden. Tijdens het spannende einde van de race beginnen de kindjes druk te klappen. Bij het tweede liedje hebben de kindjes het vooral druk met kijken naar het filmpje dat bij het liedje hoort.

De tweede Disney Junior serie die we te zien krijgen is Puppy Vriendjes. Een aantal kindjes zitten op het puntje van hun stoel en houden hun adem in als de hondjes Rollie en Bingo de berg beklimmen. Heel grappig vind ik dat door de kindjes regelmatig naar de projector wordt gekeken. Het meisje naast mij hoor ik al wijzend naar de projector zeggen ‘kijk papa wat een stof’.

In de pauze wordt er druk in de zaal gespeeld. Ook In de foyer hebben de kindjes het nog steeds heel erg naar hun zin. Ze gaan dan verder met schminken, kleuren, ranja drinken en cake versieren. De derde Disney Junior serie is de Leeuwenwacht. Het meisje naast mij kan af en toe niet op haar stoel blijven zitten. Zo spannend vindt ze het. We eindigen met nog een spannend avontuur van de Puppy Vriendjes.

Bij het laatste liedje wordt er druk mee gedanst en geklapt. Moet eerlijk toegeven dat ik me toch wel een beetje ongemakkelijk voel. Er wordt namelijk af en toe een beetje vreemd naar mij gekeken. Dat is natuurlijk ook niet zo raar, een 21-jarige bij de Kleuterbios zonder kleuter is misschien ook wel een beetje vreemd.

Na afloop krijgen alle kindjes een goodiebag met een filmdiploma. Het thema van de volgende Kleuterbios is Brandweerman Sam op 23 september.

Lisa Borchers