Nieuw festival voor Assen

ASSEN

Het startschot voor een geheel nieuw familiefestival bij de Baggelhuizerplas in Assen wordt vrijdag gegeven. Met kermis, muziek en veel vertier voor jong en oud.

Drie dagen lang is er bedrijvigheid bij de plas. Ook het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi van de stichting Asser Beach Collectief maakt onderdeel uit van het festival.

De organisatie is in handen van Stichting EOC (Event Organising Companies), die meer evenementen in Assen wil organiseren. In de dagen voorafgaand aan het festijn is er de jaarlijkse Summerbreak.

‘Na afloop van het Kastanjefestival gaan we samen met onder meer de gemeente evalueren’, zegt Rob van der Struik. ‘Het is de bedoeling dat het festival volgend jaar terugkeert. Het moet de afsluiting van de zomervakantie worden. Een begrip in Assen.’

Bezoekers kunnen vanaf vrijdag genieten van het volleybal, DJ’s, en bandjes. Er zijn springkussens voor de kinderen en een volwaardige kermis. ‘Niet een paar kleine attracties voor de kinderen, maar een echte. Er is bij de keuze van de attracties wel rekening gehouden met de hoogspanningskabels die door het gebied lopen. De entreeprijzen voor de attracties bedragen maximaal 2,50 euro.’

De activiteiten overdag duren tot ongeveer 17.00 uur. Daarna wordt het terrein klaargemaakt voor de avondactiviteiten. ‘Daarvoor moet entree worden betaald. Op vrijdag hebben we de Qmusic Party met ‘Het Foute Uur’ en op zaterdag komt radio continu met onder andere de Zware Jongens, De Lawine Boys en Burdy. In het voorprogramma staat elke avond lokaal talent: bandjes en DJ’s. Op zondag gaat net als de andere dagen het terrein open om 10.00 uur. In verband met de zondagrust begint het muziekprogramma pas om 12.00 uur. Dan treden onder andere Inge van Calkar en de winnaar van Popsport Drenthe , What the Funk op. Ook is er een grote vrijmarkt voor particulieren en kleine ondernemers.’

De organisatie wordt ondersteund door een groep vrijwilligers. ‘We hopen een groot vrijwilligersbestand te creëren, waaruit we bij volgende edities kunnen putten. Ze krijgen van ons een training en we zorgen voor goed en genoeg eten en drinken tijdens de festivaldagen. Het is belangrijk dat je je mensen goed verzorgt tijdens een evenement. Voor het Kastanjefestival hebben zich ongeveer vijftig vrijwilligers ingeschreven.’

Informatie

Voor meer informatie over het festival en tickets kijk op de website: www.kastanjefestival. Hierop is ook het programma van alle drie de dagen te vinden.


Auteur

Mariëlle de Vries