Asser Beach Club succesvol op Scheveningse strand

ASSEN

Zaterdag werden op het strand van Scheveningen de Nederlandse kampioenschappen beachvolleybal georganiseerd. Afgelopen jaren grepen de teams van de Asser Beach Club steeds net naast het podium maar nu lukte het zelfs om op het hoogste schavot te eindigen.

In de leeftijdscategorie tot 19 jaar wonnen Fabienne de Vries en Beau de Vries in een spannende finale van het duo Muilwijk/Bulthuis uit Sliedrecht met 21-17 en 21-15 waardoor zij zich komend jaar Nederlands kampioen mogen noemen. De twee vormen al jaren samen een beachvolleybalteam en wisten elkaar in het Scheveningse zand dan ook blindelings te vinden.

Team de Vries/de Vries moest het onder moeilijke weersomstandigheden met veel regen en wind opnemen tegen in totaal 12 teams uit het hele land die waren geselecteerd op basis van de resultaten van het afgelopen seizoen.

In het eerste divisietoernooi dat gelijktijdig op hetzelfde strand werd gespeeld deden Helga Geerts en Susan Reinders eveneens spelend voor de Asser Beach Club, goede zaken. In de halve finale troffen ze het als eerste geplaatste team dat in zinderend spannende wedstrijd met 2-1 wordt verslagen. Door deze inspannende partij verloopt de eerste set in de finale vervolgens niet zoals het moet maar de dames herpakken zich uitstekende en winnen uiteindelijk met overtuiging de tweede en derde set.

Voor beide teams een mooie afsluiting van een sterk seizoen waarin ze hard hebben gewerkt onder supervisie van oud Olympiër Joost Kooistra.


Auteur

marielle.de.vries