Nog één keer kijkje te nemen in ‘oude MTS’

HOOGEVEEN

Het Alfa-college in Hoogeveen houdt vrijdag 28 september een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers van de vroegere Middelbare Technische School aan de Voltastraat 33.

De reünie wordt gehouden omdat nog dit jaar wordt begonnen met een grote verbouwing van het Alfa-college. Na 50 jaar zal dan een deel van de karakteristieke ‘oude MTS’ definitief verdwijnen, die in 1968 op dit adres werd gevestigd. In 1997 verdween de naam Christelijke Middelbare Technische School van de gevel. De school ging toen op in het Alfa-college, het huidige regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. De school werd toen fors uitgebreid en de MTS was geschiedenis. De reünie is bedoeld voor wie in de periode 1968 – 1997 op de MTS heeft gezeten of er heeft gewerkt.

Met het bekendmaken van de plannen voor de huidige verbouwing kwam het verzoek van oud-docenten Roel Stoter, Durk Klopstra en Hajé Rundervoort of zij nog eens een bezoek mochten brengen aan de school. Het Alfa-college reageerde positief en besloot daarop met hen een reünie voor te bereiden om ook hun oud-collega’s en oud-leerlingen die kans te geven. Inmiddels is ook Maria Peeters als oud medewerker secretariaat van de technische opleidingen bij de organisatie betrokken.

Aanmelden reünie

Belangstellenden kunnen zich tot 21 september aanmelden bij Hajé Rundervoort via reunie.mts@gmail.com, onder vermelding van opleiding en jaar van afstuderen. Ook voor meer informatie kunnen deelnemers hier terecht. Inloop is vanaf 18.30 uur en de reünie duurt tot 21.30 uur.