Highlanddancing.nl start nieuw seizoen

Regio

Wie deze zomer in Schotland op vakantie is geweest heeft ze vast gezien; gekleed in een Schotse kilt, het haar strak opgestoken in een hoge knot en begeleid door de klanken van de doedelzak: De Schotse Highland dancers.

Inmiddels wordt er over de hele wereld aan highland dancing gedaan. Ook in Noord-Nederland is een Schotse dansgroep flink actief met workshops in de regio en optredens in binnen- en buitenland. Hoogtepunten van het afgelopen jaar waren de shows met Music Show Scotland in Rotterdam Ahoy en de speciale kerstshow in het GelreDome in Arnhem.

Highland dancing is een cross-over tussen dans, sport, traditie, competitie en show. Springen, benen uitdraaien en voeten strekken is karakteristiek voor de dans. Het is dan ook zeker een sport te noemen die wekelijkse training vraagt; er wordt gewerkt aan een goede conditie en stevige beenspieren. Doordat er veel herhaling in de dans zit hebben beginners de eerste dans vaak snel onder de knie.

Sinds twee jaar start Highlanddancing.nl in september met een nieuwe beginners groep in MFC De Ludinge in Zuidlaren. Vanwege het internationale karakter van de groep worden de lessen zowel in het Engels als het Nederlands aangeboden.

Op dinsdag 4 september is er van 19.30 tot 21.00 uur een gratis proefles highland dancing met livemuziek en optredens van Highland Dancing.nl aan de Ludinge 4 in Zuidlaren.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.highlandancing.nl


Auteur

arjan.brondijk