Laatste twee voorstellingen openluchtspel Zweeloo

Zweeloo

Na de eerste twee succesvolle uitvoeringen van het openluchtspel Zweeloo gaat men, na een kleine vakantie, weer verder met de laatste twee voorstellingen. Op het programma staat het stuk Schots en Schief.

Schots en Schief is een blijspel in drie bedrijven, geschreven door Anne Doornbos. Het is uitgegeven door het Huus van de Taol in Beilen.

In café Martens is een vergadering van de Landinrichtingscommissie. De voorzitter, Hendrik Hadders, heeft de vergadering belegd om nu eindelijk de grondruil tussen boer Hofsteenge en Natuurmonumenten af te ronden.

Voorafgaande aan deze vergadering komt Anna Heuving, medewerkster van Natuurmonumenten, een hapje eten. Lammie, de zus van de eigenaresse van het café, bedient haar. Lammie ontdekt al vrij snel dat Anna de zoon van boer Hofsteenge, HarmJan, wel erg aantrekkelijk vindt. Helaas denkt vader Hofsteenge hier heel anders over. Als Anna zit te eten komen Marten Martens, eigenaar van het café, en Berend Boels, stamgast en vriend van Marten, terug van een dag jagen bij een schapenboer in Wijster.

Dan komt het nieuws via Radio Drenthe binnen; in Wijster is die dag een geval van de Schotse Mekkerziekte gemeld.

De voorstellingen zijn op 25 augustus en 1 september in het openluchttheater aan de Aelderhooghe 1 in Aalden, aanvang 20.00 uur.

Meer informatie op http://www.openluchtspelzweeloo.nl/


Auteur

arjan.brondijk