Orgelconcert

ANLOO

Lucas Jan Schoonbeek geeft zaterdag 25 augustus om 20.00 uur een orgelconcert in de Magnuskerk van Anloo. Hij zal de drie orgels in kerk bespelen.

Lukas Jan Schoonbeek (*1980) studeerde orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2010 sloot hij zijn Bachelorstudie af. Zijn hoofdvakdocent was Theo Jellema. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Edoardo Bellotti, Paolo Crivellaro en Bas de Vroome. Hij behaalde eerste prijzen op verschillende concoursen, waaronder een eerste prijs op het internationale Andriessen/De Klerk concours (2010). Als organist is Lukas Jan verbonden aan de Columnakerk te Groningen, alwaar hij het in 2016 uit Leicester overgeplaatste Porritt-orgel bespeelt. Zijn orgelstudie heeft hij inmiddels voortgezet aan het Prins Claus Conservatorium met de Master Klassieke Muziek. Al eerder (in 2004) voltooide hij zijn studie Technische Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Lukas Jan is naast zijn orgelactiviteiten werkzaam als docent Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool te Groningen.

orgel zal hij onder andere werken spelen van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) Toccata in C (C2) Psalm 23 en Georg Böhm (1661-1733) ‘Christe, der du bist Tag und Licht’ Op het Freytag - kabinet orgel speelt hij Johann Sebastian Bach (1685-1750) Toccata in g BWV 915. Na de pauze speelt hij op het Van Vulpen koor-orgel Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Fantasie in f (K.V. 594)

Hij sluit zijn concert af op het Schnitger-orgel met een prachtig werk van Johann Adam Reincken (1643-1722) Toccata in G van Johann Adam Reincken.