Jubileumeditie Summerbreak in Assen in nieuw jasje

Assen

De 10e editie van de SummerBreak staat bol van de activiteiten in en rondom de Baggelhuizerplas. In de laatste week van de zomervakantie, 27 tot en met 30 augustus, is daar van alles te doen voor de hele familie.

Zo kan men er terecht voor activiteiten op het gebied van natuur, sport en spel, creativiteit, welzijn, bewegen, ontmoeten en gezondheid. Ook zijn er elke dag workshops te volgen; van vliegvissen tot graffiti, van haken tot schaken en van theater tot laser gamen.

Basecamp

Daarnaast is er dit jaar, centraal op het terrein, een grote ‘basecamp’. Hier kan men even ontspannen, genieten van de muziek en een kopje koffie. Voor de sportievelingen zijn er de Healthy Zone, knutselhoek of op de springkussens. Ook is er een babbelhoek waar men terecht kan met vragen op het gebied van welzijn, zoals wonen, ideeën voor de wijk, vrijwilligerswerk, (mantel)zorg en actief meedoen in de samenleving.

De feestelijke opening is op maandag 27 augustus om 14.00 uur. De opening wordt gedaan door 1love dance center en Ingrid Jansen van So You Think You Can Dance! Burgemeester Marco Out van Assen is ook aanwezig voor de officiële opening.

Mega-stormbaan

De laatste dag, donderdag 30 augustus, staat weer geheel in het teken van de traditionele mega-stormbaan. Het terrein is elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Dankzij de inzet van veel Assener verenigingen en partijen zijn alle activiteiten en workshops gratis.

Aansluitend aan de Summerbreak kan men het hele weekend genieten van het Kastanjefestival.

Het complete programma is te vinden op www.vaartwelzijn.nl/summerbreak


Auteur

arjan.brondijk