23e Editie Jazz by bike

Assen

Jazzclub Assen organiseert ook dit jaar, nu voor zondag 2 september, Jazz by bike. Het betreft de 23e editie. Jazz by bike is een Jazzfietstocht door de omgeving van Assen, met ieder jaar een andere route en andere locaties.

Dit keer begint het evenement om 11.00 uur in restaurant De Herberg van Loon in Loon. Daar treden tot 13.00 uur The Freetime Dixielanders uit Beilen op. Deze band vierde dit jaar haar 35-jarig bestaan.

Vandaar gaat de fietsroute langs het afleidingskanaal en door het stroomgebied van de Drentse Aa naar Amelte en verder langs Assen Oost en over het kerkpad naar Anreep.

Jazzterdays

Dan via de Diepstroeten en de Haarweg naar en de Witterhaar naar zalencentrum van Veen in Witten, waar van 13.30 tot 15.30 uur de Noordelijke formatie Jazzterdays zal optreden. Het orkest brengt een veelzijdig jazzrepertoire, variërend van Jazzblues tot Gipsy Swing en van Bossa Nova tot klassieke jazzliedjes met daarin een belangrijke rol voor vocaliste Yvonne Stoppels.

Yes That's Swing

Tenslotte fietsen de deelnemers via de woonwijk Baggelhuizen en het Asserbos naar zalencentum De Hertenkamp, Assen waar het publiek vanaf 16.00 uur een uitbundige finale te wachten staat met het orkest Yes That’s Swing. Deze formatie Midden-Nederland, die al enkele malen eerder in Assen optrad, staat garant voor een hevig swingend sluitstuk van dit traditionele jazzevenement.

Polsbandje

De totale route bedraagt ongeveer 25 kilometer en volgt zoveel mogelijk de fietsknooppunten. Deelname staat open voor iedereen. Een polsbandje, dat toegang geeft tot de deelnemende locaties, is op 2 september voor 15 euro ( 9,50 euro voor leden van de Jazzclub) verkrijgbaar bij de deelnemende horecabedrijven. De entreeprijs voor het bezoek aan één enkele locatie is 5 euro.
 


Auteur

arjan.brondijk