Twaalfde editie Kunst aan de Vaart

Assen

Voor de twaalfde keer presenteert Kunst aan de Vaart in het weekend van 8 en 9 september werk van ruim 60 kunstenaars op 40 locaties aan de Asser Vaart.

Dit jaar nemen Paul Meek, Renée Alberts en Fons van Hamersveld de uitdagende ‘opdracht’ om Artist in Residence te zijn aan.

Wederom is er een uitgebreid klassiek programma met op vrijdagavond een openingsconcert door het Jong Kamerorkest Noord aan de kop van de Vaart. Verder zet het festival de volgende stap om zich verder te ontwikkelen van een evenement tot een kunstbeleving. 

Opnieuw is beeldende kunst in al haar vormen zichtbaar in huizen aan de Asser Vaart. Van abstract tot figuratief en van installaties tot beelden. In 2018 is er bijzondere aandacht voor fotografie. 
 
Artist in Residence

Voor de vierde keer is een aantal kunstenaars gevraagd als Artist in Residence. Dit jaar zijn dat de fotografen Paul Meek, Renée Alberts en Fons van Hamersveld.

Een aantal van de kunstwerken dat te zien is tijdens Kunst aan de Vaart zal evenals vorig jaar tijdens het evenement geveild worden door het online veilinghuis Catawiki.
 


Auteur

arjan.brondijk