Reeënexcursie op de fiets

Regio

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een prachtige tocht op de fiets. De tocht start bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Tijdens de fietstocht ontdekt u de grote variatie van Nationaal Park Drents-Friese Wold en gaat u samen met de gids proberen om reeën te spotten.

De ree is van oorsprong een dagdier. Vanwege vele verstoringen door de mens is de ree vooral actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer. De ree is een 'knabbelaar' die van alles eet: bramen, bessen, kruiden, jonge blaadjes,  grassen, bladeren en diverse landbouwgewassen.  Dit is allemaal goed te vinden in het Drents-Friese Wold  en daarom komen er ook veel reeën voor in dit gebied. Tijdens de fietstocht gaan we op pad om reeën te spotten. Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel zijn. Reeën laten namelijk diverse sporen achter in het veld, bijvoorbeeld veegsporen,  looproutes en vraatsporen.

De fietstocht is op dinsdag 21 augustus van 19.00 tot 21.30 uur vanaf Buitencentrum Drents-Friese Wold. Deelanme is 7,50 per persoon (5,00 euro voor kinderen tot 12 jaar). Aangeraden wordt om donkere kleding aan te trekken en een verrekijker mee te nemen. 

Aanmelden via: www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

 


Auteur

arjan.brondijk