Nieuwe dirigent voor het Asser Mannenkoor

Assen

Marco Warta (13 november 1970) uit 2e Exloërmond heeft vanaf komend seizoen de muzikale leiding van het Asser Mannenkoor.

Hij is al lange tijd professioneel in de muziekbranche werkzaam. Zijn werkzaamheden in de muziek zijn heel breed en divers. Bekend is Warta onder andere van het duo 'Eikens en Warta', maar hij geeft daarnaast ook muzieklessen op basisscholen en (privé)muziekles in zang, piano, keyboard, accordeon en gitaar.

Verder is hij nog dirigent/muzikaal leider van een aantal koren in het Drentse en houdt hij zich bezig met het schrijven van teksten, arrangeren/componeren van muziek.

Het Asser Mannenkoor is erg blij met de aanstelling van deze veertiger als dirigent en wil met hem op de weg voortgaan die het met zijn voorganger Bert Lammers is ingeslagen. Namelijk het verbreden van het repertoire, hetgeen moet resulteren in het maken van producties zoals het koor al eerder presenteerde (denk aan Oriënt Express en Road to Freedom).

Binnenkort start het Asser Mannenkoor met de repetities van seizoen 2018/19 in Buurthuis De Schulp aan de Buizerdstraat in Assen. Geïnteresseerd om mee te doen? Neem dan kontakt op met de secretaris van het koor, Henk Bessems, via 0592-750148,  of kijk op www.assermannenkoor.nl

 


Auteur

arjan.brondijk