Lezing over Irish Dance in de bibliotheek tijdens Bourgondisch Beilen

Beilen

Koosje Schouten vertelt vrijdagmiddag 24 augustus over Irish Dance in de bibliotheek van Beilen. Op deze dag vindt Bourgondisch Beilen plaats op de parkeerplaats vóór de bibliotheek.

Het thema dit jaar is Ierland, dat bekend staatom haar muziek, dans en gezelligheid. Irish Dance is vooral bekend geworden door The lord of the Dance en door Riverdance.

Irish Dances zijn onder te verdelen in twee groepen, namelijk de dansen met soft shoes, en de dansen met hard shoes. Bij alle dansen is het kenmerkend dat het bovenlichaam en de armen nagenoeg stil wordt gehouden. De verschillende dansen kennen een traditionele geschiedenis, waarbij er regionaal variaties voorkomen. Ook worden er steeds nieuwe dansen ontwikkeld.

Demonstraties

Koosje Schouten danst zelf in verschillende groepen en geeft door het hele land les in Irish Dance. Na de lezing zal zij samen met haar cursisten demonstraties geven tijdens Bourgondisch Beilen. Op de parkeerplaats vóór de bibliotheek treden zij afwisselend op met de band Doggy Few.

De lezing begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.


Auteur

arjan.brondijk