Summerswing in de tuin

Op zondagmiddag 12 augustus zullen bezoekers in de Gouverneurstuin in Assen zich in tropische sferen wanen. De middag heeft de naam Summerswing meegekregen.

Op het programma staat een optreden van de Surinaamse zanger, trompettist en entertainer Marlon One Man Band. Marlon brengt o.a. kaseko, salsa, reggae, zouk en ballads. Hij vindt het fijn om nummers uit de oude doos in een nieuw fris jasje te steken en dat op zijn eigen wijze te vertolken. Marlon treedt op met orkestband, waarop hij alle instrumenten zelf heeft ingespeeld.

Een andere headliner is de band The Sexy Spooners uit Groningen. In de loop van 2016 ontstond het idee om een nieuwe ska/rocksteady/reggae band op te richten en dit kreeg in de zomer van 2016 een duidelijke vorm: The Sexy Spooners was een feit. Sindsdien zijn ze hard bezig geweest om hun eigen repertoire vorm te geven en uit te breiden. Met zijn vijven brengen ze een mix van ska, reggae en rocksteady ten gehore.

Tot slot is er een jamsessie waarvoor de ritmische basis wordt gelegd door een gelegenheidspercussiegroep uit Assen met tropische ritmes. Muzikanten en anderen worden bij deze uitgenodigd voor deze jamsessie. Neem dus je instrument mee, als je durft.

De middag duurt van 13.00 tot circa 17.00 uur en is gratis toegankelijk. De organisatie is in handen van de Asser stichting Konmakandra Noord-Nederland (programmering Marlon en jamsessie), in samenwerking met Cultureel Hart Assen (programmering Sexy Spooners) en Stichting Phusis (faciliteiten, hapjes en drankjes).