Boerenfietstocht rondom Rolde

Rolde

Op donderdag 16 augustus wordt van 9.30 tot 16.15 uur de boerenfietstocht gehouden. Per fiets kan men een bezoek brengen aan zeven agrarische bedrijven.

De deelnemende bedrijven verzorgen rondleidingen, geven uitleg en een kijkje achter de schermen. De fietstocht voert de deelnemers door een afwisselend landschap van landbouw en natuur in het Drentse Aa-gebied. Door middel van informatieborden wordt uitleg gegeven over de gewassen.

Deelnemers

De deelnemende bedrijven zijn: melkveebedrijf / akkerbouwbedrijf familie Wagter, De Balloohoeve, proefboerderij Kooienburg, akkerbouwbedrijf De Grollerdeel, Vreugdenhil voor al uw groen, landwinkel / fruitbedrijf Goense en in De Molen van Rolde.

Verschillende startplaatsen

De organisatie is in handen van LTO Noord, afdeling Noord-Drenthe. Deelname kost 2,50 euro. Er kan vanaf 9.30 uur gestart worden bij een van de deelnemende bedrijven of bij De Molen van Rolde, Grote Brink 24 in Rolde. De tocht is leuk voor het hele gezin en er is een prijsvraag aan verbonden.

Meer informatie is te vinden op www.boerenfietstocht.eu.