PvdA Tynaarlo wil opheldering over vestiging AH op PBH-terrein

Met verbazing heeft de PvdA-fractie van Tynaarlo kennis genomen van het besluit van het College van B en W om geen medewerking te verlenen aan de vestiging van een tijdelijke AH-winkel op het PBH-terrein in Zuidlaren.

De vergunning voor deze vestigingen is verleend en niets staat uitvoering hiervan in de weg, aldus de PvdA. Een beroep op ‘voortschrijdende omstandigheden’ kan geen reden zijn voor de aanhoudende tegenwerking. Voor zover de fractie van de PvdA heeft kunnen nagaan is er over de toekomst van het PBH-terrein en de vestiging van een AH-winkel aldaar maar een besluit genomen.

Op 4 februari 2014 heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad besloten medewerking te verlenen aan het verplaatsen en vergroten van de AH supermarkt. Een wens van heel veel inwoners van Zuidlaren. De winkel gaat van de Stationsweg naar de voorzijde van het PBH complex in Zuidlaren met een maximale winkelvloeroppervlakte van 1.500 m2 en maximaal 2.000 m2 bruto vloeroppervlakte. Dit besluit is nog steeds van kracht. Dat geldt ook voor de vergunning voor de tijdelijke vestiging van de AH.

Een permanente winkel zal nog jaren op zich zal laten wachten. Er wordt al ruim tien jaar nagedacht over het gebruik van het terrein en er is nog geen zicht op een door het dorp gedragen plan. Volgens de PvdA staat daarom niets de bouw van de tijdelijke winkel in de weg. De PvdA-fractie wil van het college van B en W weten waar het collegebesluit op gebaseerd is en hoe houdbaar dit zal zijn wanneer het - naar alle waarschijnlijkheid en terecht - door AH juridisch zal worden aangevochten.