Geen vuuracts op Taribush Kuna

LHEEBROEK

Het Taribush Kuna festival is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur. Er is muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten.

Taribush Kuna wordt gehouden van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli aan de rand van Nationaal Park het Dwingelderveld. In verband met de aanhoudende droogte heeft de organisatie besloten om alle vuuracts te annuleren. Ook wordt Animalia (de dierenwereld) met het oog op hun welzijn geannuleerd. Wat heeft deze hitte verder voor consequenties voor het festival, de natuur en haar bezoekers?

Brandmaatregelen

Vanwege de aanhoudende droogte is er een algeheel vuurverbod van kracht tijdens het festival. Dit betekent onder meer: geen open vuur en eettentjes mogen niet op houtskool stoken. De organisatie ziet daar scherp op toe om de veiligheid voor iedereen zo veel mogelijk te garanderen. Tevens checkt zij de site natuurbrandrisico.nl voor de laatste stand van zaken met betrekking tot brandgevaar.

Sfeervolle huiskamersessies als alternatief

De droogte zorgt ook voor enkele wijzigingen in het programma. Zo zijn alle vuurshows geannuleerd. Er is dus ook geen broodjesbakken voor de kids. Wat is het alternatief? De welbekende kampvuursessies worden nu sfeervolle huiskamersessies onder oma's hanglamp. Met meer dan 200 deelnemende acts en circa 15 foodtrucks, blijft er genoeg over voor het publiek om zich een hele dag te vermaken. Bovendien is het dagprogramma voornamelijk in het bos, zodat er in de schaduw kan worden genoten van bijvoorbeeld een theatershow.

De natuur is en blijft de hoofdact van Taribush. Om het risico op brandgevaar tot een minimum te beperken roept de organisatie iedereen op alert te zijn. Bezoekers mogen enkel roken op de daarvoor bestemde plekken. Er staan voldoende asbakken op het terrein. Verder is het vanzelfsprekend niet toegestaan om sigaretten in de natuur te gooien.

Extra watertappunten en schaduwplekken

De organisatie zorgt verder voor extra watertappunten op het terrein. Met de bouw van een ‘waterpretveld’ biedt ze bezoekers verkoeling en gegarandeerd speelplezier! Bovendien creërt ze extra schaduwplekken. Mochten zich calamiteiten voordoen is er EHBO en beveiliging aanwezig.

Meer informatie en tickets

Een passe-partout voor vier dagen kost in de online voorverkoop 25 euro, aan de kassa zijn tevens passe-partouts en dagkaarten verkrijgbaar. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen gratis naar binnen. Met een speciale Kinderstrippenkaart (verkrijgbaar op het festival) kunnen zij zich een hele dag vermaken. Voor meer informatie en voor tickets kijk op de website www.taribushkuna.nl. Of volg het festival op Facebook en Instagram.