Even terug naar het Stenen Tijdperk

Zondag was de openingsdag van de tentoonstelling De Zaak Vermaning in het Drents Museum en daarom werd samen met PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland in de Gouverneurstuin van Assen Expeditie Steentijd gehouden. Een middag vol activiteiten voor jong, maar ook voor oud. Even terug naar het Stenen tijdperk door het bewerken van vuursteen of het raden welke vuistbijl echt is. Ook was er een voorproefje van de voorstelling De Affaire Vermaning. Zin om te dansen? Dat kon ook met de band Heksenhamer.

De tentoonstelling De Zaak Vermaning – Over een markant amateurarcheoloog in Drenthe vertelt het levensverhaal van Tjerk Vermaning. Wie was Vermaning en hoe ontstond zijn interesse voor het verre verleden? Hoe kwam hij tot zijn ontdekkingen en met wie werkte hij samen? Ook de rol van de pers tijdens deze roerige tijd wordt belicht. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een groot aantal van Vermanings vondsten getoond. Foto Lammert Aling