Goud en zilver voor Glenn van den Bergh

ASSEN

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli hield de KNSA de Nederlandse Kampioenschappen luchtdrukwapens op Sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem.

Eerst won Glenn van den Bergh, lid van schietsportvereniging ‘t Asser Wapen, een zilveren medaille bij de
Target Sprint. Goud was er voor Maarten Bakker en brons voor Sander Visser. De KNSA- discipline Target Sprint is een mooie combinatie van schieten (Target) en hardlopen (Sprint) en vereist van de sporters een goede schiettechniek en fysieke fitheid. Het contrast tussen een hoge hartslag en snelle ademhaling door het hardlopen en het zo stil mogelijk houden van het geweer tijdens het schieten, maken de Target Sprint tot een unieke sportvorm.


De dag erna werd het onderdeel Luchtgeweer verschoten. De beste schutters van Nederland waren uitgenodigd om een wedstrijd van 40 of 60 schoten te schieten, afhankelijk van hun leeftijd en klasse, waarna vervolgens de acht beste schutters doorgingen naar de finale. Daar werd een afvalrace gehouden tot uiteindelijk het eremetaal werd verdeeld. Na een moeizame wedstrijd knokte Glenn van den Bergh zich de finale in. De finale was zenuwslopend, de marges waren erg klein, zeer spannend voor het aanwezige publiek. Met nog 3 schoten te gaan, stonden de nummers 1 en 2 gelijk. Het voorlaatste schot was voor allebei een 9.8, weer gelijk en tijdens het allerlaatste schot, waar Glenn van den Bergh zijn zenuwen iets meer onder controle had, veroverde hij de gouden medaille. Oud Olympiër Peter Hellenbrand pakte het zilver en Jelle Wind het brons.


Auteur

marielle.de.vries