Fiets mee rondom Rolde

ROLDE

Zondag 8 juli houdt Nationaal Park Drentsche Aa een 37 kilometer lange fietstocht door het cultuurlandschap in en om Rolde. Onderweg komt de grote verscheidenheid van het Nationaal Park Drentsche Aa landschap aan de orde.

De tocht gaat door de beekdalen van het Deurzer- en Amerdiep, maar ook die van het Rolder- en Andersche Diep. Oorspronkelijke esdorpen als Balloo, Deurze, Anderen en Rolde worden aangedaan. Onderweg vertellen de Nationaal Park gidsen over de geschiedenis van het landschap en het ontstaan van de brink- en esdorpen, de staatsbossen en het prachtige landgoed Heidehof. Steeds houden we zicht op de monumentale middeleeuwse dingspilkerk van Rolde als baken in het landschap. Via het Ballooërveld en de oudste ‘tweeling’ van Nederland komt het gezelschap terug bij de molen aan de Grote Brink in Rolde. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via het emailadres: t.manak@ivn.nl. Onderweg is er gelegenheid om de zelf meegenomen lunch op te eten.

Start is om 11.00 uur bij de molen aan de Grote Brink 2 in Rolde. Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht.