Kamerorkest in de

EEXT

In de bossen bij Landgoed Heidehof bij het Drentse Eext ligt een klein cirkelvormig stukje heideveld. Het is een bijzondere openplek die daar ruim 90 jaar geleden is aangelegd. Het bijzonder aan de open plek is dat het de akoustiek van een concertzaal heeft.

Op de langste dag van het jaar, donderdag 21 juni organiseert Heidehof samen met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest een zeer bijzonder concert op deze open plek. Een unieke belevenis, klassieke muziek voor iedereen.

Bezoekers kunnen hun eigen picknickkleed of stoeltje meebrengen en een plekje rondom het heideveld uitzoeken. Het kamerorkest van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest verzorgt een gevarieerd programma onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher, artistiek leider van het orkest. Ruim dertig musici verzorgen een avondvullend optreden.

Er staan onder andere muziekstukken van Bach en Händel op het programma, maar ook composities van de Argentijnse componist Astor Piazzolla. Het in Veendam gevestigde VKSO verzorgt regelmatig (kamer)concerten op aansprekende locaties. Kaarten zijn verkrijgbaar via heidehof.org.