Jan de Haan van de Amer overleden

AMEN

Programmeur Jan de Haan van cultureel café De Amer is donderdagochtend overleden. Hij overleed in het UMC in Groningen aan een hartstilstand, nadat hij twee weken eerder aldaar op de intensive care was opgenomen.

De Beilenaar was jarenlang de verpersoonlijking van de muziekliefhebber die in het intieme cultureel café De Amer kwam kijken naar grote namen. Zo begroette hij onder meer Harry Muskee, Daniël Lohues, Eric Taylor, Michael de Jong, Douwe Bob, Tim Knol, Spinvis, Barrelhouse, Ralph de Jongh, King of the World en Tangarine in het café, waar plek is voor slechts tachtig personen.

Toen De Amer vier jaar geleden een crowdfundingactie opstartte ten bate van de aankoop van het café, was Jan de Haan namens Stichting De Amer een van de drijvende krachten. Na zes maanden was het benodigde bedrag van 100.000 euro binnengehaald en konden de activiteiten worden voortgezet.

Jan de Haan is 66 jaar geworden.


Auteur

marielle.de.vries