Op zoek naar de bever

ASSEN

Het Drentse Landschap, Het Groninger Landschap en het Wereld Natuur Fonds presenteerden in 1995 een gezamenlijke natuurontwikkelingsvisie voor het stroomgebied van de Hunze. Dit heeft geleid tot uitvoering van natuurontwikkelingsprojecten op diverse plekken langs de Hunze.

In 2008 hebben Het Drentse Landschap en Het Groninger Landschap het initiatief genomen om een aantal bevers uit te zetten aan de Hunze. Mede dankzij de bevers zal de Hunze zich weer tot een vrij kronkelende beek ontwikkelen, ingebed in een natuurrijk landschap dat voor mens, plant en dier aantrekkelijk is. Inmiddels is het aantal uitgezette bevers in dit gebied flink toegenomen.

Op 7 juli houdt het WWF in samenwerking met Warenhuis Vanderveen te Assen een bever- excursie in het Hunzedal. Een professionele bevergids neemt de deelnemers mee in de wereld van de bever en zal hier van alles over vertellen. Tijdens deze excursie komen ze vraatsporen en burchten tegen. En met wat geluk ook het grootste knaagdier van Europa.

Na de excursie wordt er om 13:30 uur een film vertoond over de herintroductie van de bever in het stroomgebied van de Hunze in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen in Assen. Ook is er een spreker aanwezig zijn om meer te vertellen over Het Drentse Landschap.

De bever-excursie start om 09:00 uur en deelname bedraagt 10 euro inclusief koffie/thee en lunch. Alleen naar de film is ook mogelijk en gratis. Aanmelden kan tot 30 juni door te mailen naar: assenemmen@wnfregioteam.nl of door langs te gaan bij WWF op de entresol, middenin Warenhuis Vanderveen.