Zegen voor TT Night Ride deelnemers

ASSEN

De traditie stamt uit de wielersport. Aan het begin van het seizoen krijgen de renners en hun fietsen de zegen van een geestelijke om hulp en bijstand te krijgen in de komende wedstrijdreeks.

Als in 2002 de Ronde van Italië begint in Groningen, neemt organisator Dick Heuvelman contact op met de bisschop van Groningen, Mgr. Eijk. En als snel kreeg hij de toezegging van de bisschop om het peloton voor het vertrek op Grote Markt te zullen zegenen.

Assen kent de TT Night Ride en voorafgaande aan dit evenement op vrijdag 29 juni is er een motorzegening. Het is een initiatief van de R.K-parochie en de Protestantse Gemeente Assen, vertegenwoordigd door pastoor Koos Tolboom en stadspredikant Bert Altena. De Night Ride is de laatste jaren uitgegroeid tot een populair evenement. Talloze motorrijders doen mee aan de rondtoer door de binnenstad van Assen. Het is een mooie optocht van en voor de motorliefhebbers. Bij de start bij De Bonte Wever wordt een ruimte ingericht waar de kerken zich presenteren en de beide pastores aanwezig zijn.

Motorrijders die dat willen kunnen daar terecht voor een zegening en zij ontvangen een gebedskaartje als speciaal aandenken. Het is een oude traditie om de zegen mee te geven aan iedereen die onderweg is. Een gebed om een goede reis en een behouden aankomst. Met deze motorzegening willen beide kerken op hun eigen manier bijdragen aan het TT-Festival Assen.