Herinneringen in beeld

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Publiek en TT.

In de beginjaren van de TT waren er nog niet overal tribunes gebouwd voor het publiek dat op de races af komt. En hing het toegestroomde publiek de hele dag lekker languit op het talud. En bij dit fantastisch mooie weer in 1970 is dat geen enkel probleem. Door de jaren heen is er wel het één en ander bijgebouwd en aangepast voor de 160.000 bezoekers die jaarlijks op de trainingen en races afkomen. Inmiddels zijn er 9 tribunes met een capaciteit van 53.000 stoelen en 47.000 taludplaatsen.

Deze plaatsen zijn ieder jaar in no-time uitverkocht. Er is ongeveer 60 hectare terrein beschikbaar als parkeervoorziening, wat voldoende is voor zo’n 23.000 auto’s en 25.000 motoren. En sinds 2016 is er zelfs een overdekte parkeerplaats voor 12.000 motorfietsen. Voor de opvang en begeleiding van het publiek worden zo’n 400 medewerkers ingeschakeld. Het gaat dan om verkeersregelaars, parkeerders, kaartverkopers en kaartcontroleurs.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeldbank

Tekst: Erna Jokshorst