Familiedag vol vermaak

ASSEN

Het derde Achilles 1894 Voetbalfestijn op Sportpark Marsdijk is zaterdag 16 juni vanaf 15.00 uur. De entree is gratis.

Het Voetbalfestijn is een familiedag vol vermaak, sport en lekkernijen voor zowel leden als niet leden van Achilles 1894. Het doel is een sportieve en laagdrempelige dag te organiseren voor families en sportievelingen uit Assen, in het bijzonder de Noordelijke wijken Peelo en Marsdijk.

‘Het is alweer het derde jaar dat we dit doen, dus het wordt echt een traditie’, zegt vrijwilligster Marloes Lok. ‘Inmiddels wordt aan het begin van het jaar al gevraagd wanneer het festijn weer is en wat het programma is. Het is een laagdrempelig evenement en omdat het voor iedereen toegankelijk is, is het ook mogelijk om verbinding tussen de mensen in de wijk en de club te realiseren.’

Vaste items op agenda

‘Vanuit het jeugdbestuur is in 2015 aangegeven dat ze graag een paar vaste items op de agenda wilden hebben voor de jeugd en daar de vrienden en familie bij wilden betrekken. Je ziet elkaar wel veel rondom het veld in het weekend, maar daarna gaat iedereen vaak weer direct naar huis. Het jeugdbestuur vond dat het verenigingsleven een boost kon gebruiken door echt contact onderling.’

‘De vraag was wat we precies gingen doen. Samen met een groep vrijwilligers is het Voetbalfestijn bedacht en het idee is voorgelegd aan het bestuur, dat gelijk enthousiast was.’ Nadat in de ochtend het E-cup toernooi is gespeeld op 16 juni barst het festijn om 15.00 uur los. ‘Vanaf dan is er inloop en zijn het horecaplein, de waterbaan en het springkussen open en in de avond zorgt een DJ voor zomerse klanken. ‘Om vier uur begint het voetbal, eerst met de jongste spelers en vervolgens de jeugd. Rond half zes worden de kampioenen gehuldigd en daarna is het tijd voor het 7 x 7 mixtoernooi voor 14 jaar en ouder, dat wordt geleid door professionele scheidsrechters. Het is leuk om oud en jong zo bij elkaar te zien.’ Het voetbal eindigt om 20.00 uur waarna er nog volop gelegenheid is om na te praten.

Honderden bezoekers

Tijdens de dag lopen er circa veertig mensen rond die bij de organisatie betrokken zijn. ‘Andere jaren kwamen er honderden bezoekers op af en we hopen dat dat dit jaar weer zo is.’ Naast de activiteiten is het mogelijk voetbaltenues te kopen bij een kraam en is er een superloterij met twee trekkingen.‘De loterij is een punt waar iedereen samenkomt, dat is mooi om te zien. Het voetbalfestijn is eigenlijk een soort zomermarkt idee met een sportieve component.’

De loterijprijzen, etenswaar en drankjes worden gesponsord door lokale bedrijven. ‘Omdat er veel sponsors zijn houden we geld over voor de club. Het budget wat we aan het eind van de dag overhouden steken we in de jeugdopleiding.’

Zie voor meer informatie de website www.achilles1894.nl.