Negentigjarige Joop Kuik sport nog volop

ASSEN

Joop Kuik wordt op 14 juni 90 jaar. Op de jaarlijkse afsluiting van het seizoen heeft de trimafdeling van de atletiekclub AAC’61 stil gestaan bij dit bijzondere feit.

Weinig sportverenigingen kunnen melden dat ze een actief lid in hun midden hebben die deze leeftijd heeft bereikt. Trouw doet Joop elke zondagmorgen mee met de groep fitnesswalking. Om 9 uur gaat de groep op pad door het Asserbos en omgeving onder leiding van de beschikbare trainer. Dat is wisselend en bevordert de variatie van de wekelijkse routes en de opdrachten.

Joop kan terugzien op een rijk sportleven. Het is te veel om te noemen maar de grootste krent in de pap is zijn wandeling naar Santiago de Compostella vanaf zijn startpunt in Porto (Portugal) in 2013. Jarenlang deed Joop mee aan de zomerse conditietrainingen van de Scheuvelloper. Naast deelname aan de training bij AAC’61 geeft Joop zijn lijf regelmatig een extra beurt door bezoek aan de sportschool.

Dit is ook wel nodig want ’s zomers bevaart Joop vele wateren tussen Denemarken en Friesland. Het resultaat is te zien en te horen: gezond van lijf en leden en verbaal staat hij zijn mannetje. Op de ledenvergaderingen van de PvdA, afdeling Assen ontbreekt Joop niet. Als er weer verkiezingen zijn dan is zijn goede conditie mooi meegenomen als hij urenlang folders staat uit te delen. Joop Kuik is van alle markten thuis.