Meisje van 11 of 12 jaar verdronken in Loomeer bij Schoonloo

Schoonloo

Een meisje is zaterdag verdronken in het Loomeer in Schoonloo. Zij is na langdurige reanimatie ter plaatse nog wel naar het ziekenhuis gebracht.

In het ziekenhuis werd geconstateerd dat het kind was overleden. Het gaat om een meisje van 11 of 12 jaar oud. Zij is volgens een woordvoerster van de brandweer geboren in 2006. Hulpverleningsdiensten kregen zaterdag aan het einde van de middag de melding van een vermissing bij het Loomeer.

Brandweerlieden waren er snel. Het meisje werd toen door omstanders net uit het water gehaald. Brandweermensen zijn meteen begonnen met reanimatie tot de ambulance en andere hulpverleners en het medisch team van de traumahelikopter er waren. Ook die waren er snel.

Ondanks het snelle optreden kon het kind toch niet meer gered worden, bleek in het ziekenhuis. Zij heeft zeer waarschijnlijk te lang in het water gelegen. Hoe het komt dat zij is verdronken in het meer is niet bekend.


Auteur

Joshi Kuiper Redacteur