Gratis randprogramma rondom Zomerzinnen

DWINGELOO

Tijdens het festival Zomerzinnen op zaterdag 17 juni is er gratis van alles te beleven rond de brink in Dwingeloo.

Stichting Dwingels Eigen en Albert Haar verzorgen om 13.30 uur op het festivalterrein een ode aan schrijver Harm Boer (1920-1995). Je kunt zo maar de familie Vestdijk tegen het lijf lopen. Buro Rococo tekent en onthult ter plekke Uw Ware Zelfie. En Zomerzinnen heeft de primeur van Een boekje opendoen, de loop-act van Patricia Suer.

Een noodlottig verkeersongeval maakte in 1995 een eind aan het leven van Harm Boer uit Lhee. Naast boer in hart en nieren had hij zijn hart verpand aan de schrieverij. In het Dwingels dialect schreef hij zijn verhalen, gedichten en ‘stukkies’. En hij droeg ze met verve voor op bruiloften en meer literaire bijeenkomsten. Zijn humor was treffend en mild, nooit plat.

Albert Haar brengt een ode aan Harm Boer omdat hij hem waardeert als schrijver over het eenvoudige boeren- en dorpsleven, maar ook als promotor van de Drentse taal. Ans Klok zal gedichten van Harm Boer voordragen en enkele bestuursleden van Dwingels Eigen en vrijwilligers showen boerenkleding uit vroeger tijd.

Heeft u even genoeg van uw uiterlijk schoon?Bent u benieuwd wat er werkelijk in u omgaat?

Kunst Op Stelten speelt de humoristische act Familie Vestdijk: een burgerlijk gezin uit de jaren vijftig. Twee steltlopende stijve ouders, een huilende baby in een te grote kinderwagen en een klein jongetje van zes die het zijn ouders knap lastig maakt.

Patricia Suer combineert straattheater met beeldende kunst. Op het festival loopt een mannetje rond met een kar vol ijzeren boeken. Af en toe houdt hij stil om er eentje open te doen en deelt met voorbijgangers de wonderbaarlijke inhoud.

Voor meer informatie: www.zomerzinnen.nl