Autismecafé Assen over Autisme en seksualiteit

ASSEN

- Donderdag 14 juni is weer een Autismecafé in Assen, locatie het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a. Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen of jongeren met autisme. Het thema is deze keer ‘Autisme en seksualiteit’

Seksualiteit is een veelal moeilijk onderwerp om over te praten. Bij kinderen, pubers en volwassenen met autisme vraagt de benadering en begeleiding van de seksuele ontwikkeling veelal specifieke aandacht.

Seksualiteit begint al op jonge leeftijd, de ontdekking en herkenning van het eigen lichaam. Hoe ervaar je je eigen lichaam, hoe werkt alles en hoe ziet een ander eruit?

Bij autisme verloopt deze lichaamsbeleving anders, wat maakt dat de seksuele ontwikkeling vragen kan oproepen of problemen kan geven. Hoe geef je voorlichting? Waar besteed ik aandacht aan en wanneer? Welk materiaal is er?

Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit onderwerp in gesprek met Rianne van Dijken, seksuoloog gespecialiseerd voor mensen met een beperking en mensen met autisme.

Er is ruime gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en om persoonlijke ervaringen en informatie te delen. Voor meer informatie kijk op www.autismecafe.nl of neem contact op met Karin van Goor via email assen@autismecafe.nl.