Vertelcafé Assen

ASSEN

Het Vertelcafé Assen is op 10 juni om 15.00 uur in Podium Zuidhaege gewijd aan verhalen over Tjerk Vermaning. Voorafgaand aan het grootschalige theaterspektakel De Affaire Vermaning door de PeerGrouP en de tentoonstelling in het Drents Museum.

Samen met inwoners van Hoogersmilde en omgeving deed de PeerGrouP diepgravend onderzoek naar het leven van Vermaning. Al snel werd duidelijk dat heel veel mensen hem hebben gekend.

Onder de noemer Verhalen over Vermaning worden via diverse invalshoeken verhalen over hem verteld. Gast is o.a. schrijfster Anja Schuring, co-auteur van het boek De Zaak Vermaning. Haar boek verschijnt op 8 juli bij de opening van de gelijknamige tentoonstelling in Drents Museum.

Ken je zelf een verhaal over Tjerk Vermaning? Mail naar verhalenoververmaning@ peergroup.nl

De middag wordt muzikaal omlijst door accordeon ensemble Het Clockhuys uit Haren. De muziek die Tjerk vaak heeft gehoord, want zijn vader speelde accordeon. Vermaning werd in de jaren zeventig beroemd door zijn archeologische vondsten bij Hoogersmilde. De prehistorische vondsten van Vermaning werden enige tijd later door wetenschappers in twijfel getrokken en bestempeld als vals. Bijna veertig jaar na dato zijn de vondsten nog altijd omstreden.

De organisatie van het Vertelcafe is in handen van verhalenvertelster Jeanet Landman; jestola@xs4all.nl 06 13590459

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.