Herinneringen in beeld

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Markt in 1960.

De maanden van markten, festivals en buitenactiviteiten staan voor de deur. In de jaren ’60 werd de jaarmarkt druk bezocht. De foto geeft een mooi tijdsbeeld door alle verschillende fietsen, brommers en motoren die op de voorgrond staan geparkeerd. En op het zebrapad iemand met solex, compleet met lange leren jas. Het beeld dat we nu ook weer kennen van de populaire (personeels-)uitjes.

Schoenenwinkel Ziengs zit nog steeds op dezelfde locatie aan de Noordersingel en is één van de weinige panden die niet compleet ver-/herbouwd zijn in dit rijtje. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeldbank