10e Taribush: eigen bier

DWINGELOO

Dat is gelukt, want samen met Brouwerij Koningshert is het 'limited edition' Kuna-bier ontwikkeld. Alléén te verkrijgen tijdens het aankomende festival, van 26 tot en met 29 juli.

Kort na het festival, in het najaar van 2017, ontstond er het idee om voor de tiende editie een heus Kuna-biertje te brouwen. ‘In samenwerking met Wilmer van Brouwerij Koningshert zijn we opzoek gegaan naar het geschikte Kuna-bier’, aldus Tim (coördinator Eetplein). In oktober vond de eerste proefsessie plaats, en na een aantal aanpassingen viel de keus op een heerlijk fris donkerblond bier. In mei is het brouwproces op grotere schaal gestart, in de Admiraal BierBrouwerij in Aldtsjerk. ‘Na een dag hard werken in de brouwerij zit het bier in de ketel en nu is het een kwestie van tijd tot we kunnen genieten van die heerlijke biertjes’, aldus Tim.

Dit speciale festivalbiertje is een heerlijk bier gemaakt met de beste ingrediënten. Voor dit donkerblonde bier zijn twee soorten graan gebruikt. Gerst is de onmisbare basis voor een goed bier. De tarwe zorgt voor een subtiel zure, verfrissende smaak, met een zekere mate van romigheid. Twee edelhoppen en een sterke gist, ronden dit bier smaakvol af. Ruik het fruitige en moutige aroma en proef de mildzoete smaak met een klein bittertje tijdens Taribush Kuna 2018!

Taribush Kuna bestaat sinds 2008. De tiende editie vindt plaats van 26 tot en met 29 juli. Het is een festival midden in de natuur van het Nationaal Park Dwingelderveld. Bezoekers kunnen vier dagen lang vertoeven in de natuur.

Iedere dag is er een gevarieerd programma voor jong en oud. Geniet van onder meer kunst, cultuur, theater, muziek en lekker eten. Voor meer informatie over het festival, ticketprijzen en het programma, kijk op www.taribushkuna.nl of volg het evenement op Facebook en Instagram.