Open dag bij Dureza in Grolloo

GROLLOO

‘Het goede voorbeeld geven werkt beter dan kritiek leveren’, zegt Marika Bungert, één van de eigenaren van pension- en trainingsstal Dureza. Welzijn van paarden is de laatste tijd veel in het nieuws. Voor Dureza te Grolloo staat dit voorop en ze hebben daarom het Keurmerk Paard en Welzijn vanaf hun start drie jaar geleden met gemak ontvangen. Zondag 27 mei houdt Dureza een open dag. Iedereen kan van 11.00 tot 16.00 uur een kijkje nemen aan de Schoonloërstraat 73 in Grolloo.

In de NRC van 30 april wordt beschreven dat Dier en Recht hier onderzoek naar heeft gedaan en in hun rapport ‘Misstanden op de manege’ stellen ze dat het welzijn van paarden in bijna 85 procent van de gevallen onvoldoende of slecht is.

Dureza wil graag een bijdrage leveren aan het vergroten van de kennis over welzijn van paarden. Mede daarom houdt het bedrijf een open dag. De missie is het welzijn van paarden te bevorderen. Dit doen ze op verschillende manieren. Bij het geven van de lessen wordt altijd gekeken naar het gehele plaatje, denk hierbij dus aan passend zadel, goede voeding, huisvesting, hoef- en gebitsverzorging enzovoort.

De instructeurs zullen niet iets vragen van het paard als deze het door fysieke problemen niet kan. De mensen van Dureza onderscheiden zich doordat ze kennis van zaken hebben. De paarden in de pensionstal van Dureza een goed leven omdat ze onder andere onbeperkt hooi kunnen eten en veel buiten komen. In de winter zijn ze al tien uur buiten op een dag en in de zomer langer.