Op zolder met jongeren uit Drenthe

ASSEN

In samenwerking met Promens Care en Vaart Welzijn gaat Roodpaleis, huisgezelschap van DNK, opnieuw aan de slag met een kwetsbare groep uit de samenleving. Tijdens deze derde editie van Roodpaleis op Zolder met jongeren uit Drenthe.

Het doel van Roodpaleis op Zolder is om de samenleving empathischer te maken vanuit de gedachte dat je een ander pas echt begrijpt, wanneer je je iets meer inleeft in zijn/haar leefwereld.

In een reeks van workshops creëert Roodpaleis samen met een kwetsbare groep uit de samenleving, een performance. Tijdens dit project komen onderwerpen als eenzaamheid onder jongeren en ouderen, de generatiekloof en gezondheidsvraagstukken aan bod.

Op zondag 27 mei geeft een groep jongeren uit Drenthe een performance met behulp van verschillende materialen en disciplines. De jongeren verbeelden een speurtocht naar zichzelf en hun kracht. Fotograaf Friso Keuris is als kunstenaar aangetrokken.