Overdrive voor de derde keer op het Koningsdagfestival in Assen

ASSEN

Met tijdloze covers uit de top 2000 in eigen arrangementen brengt Overdrive tussen 13.30 en 16.00 uur op Koningsdag een selectie van persoonlijke favorieten uit de top 2000. Al voor de derde keer op rij. Ze staan dit jaar op het podium Kop van de vaart.

Deze Asser formatie bestaat sinds 2016 bestaat uit slechts twee personen, namelijk Ilona Salehi (zang) en Jan Bosker (toetsen en zang). Met gebruik van de mogelijkheden van de elektronica streeft Overdrive een sound na die in de buurt komt van het origineel.

Ilona heeft jarenlang in bands gezongen als leadzangeres. Ze heeft een veelzijdige stem, waarmee ze graag rock- en popnummers zingt, afgewisseld met ballads. Jan heeft een klassieke basis. De laatste 10 jaar speelt hij meerdere vormen van populaire muziek. Voor het maken van de arrangementen maak hij gebruik van de mogelijkheden die de elektronica biedt in de vorm van onder andere een synthesizer, een voice harmonizer en een backing module.