Opnieuw bijzonder project

ASSEN

Tijdens de concerten zal kunstschilder Geert Oldenbeuving uit Hoogeveen zijn muziekbeleving vastleggen op het doek.

Deze verbinding tussen Vocalin Drenthe en schilderkunst is echt nieuw. De kunstenaar is in de wijde omtrek de enige kunstenaar die schildert op muziek tijdens een concert.

Naast de uitvoering van het Requiem van Rutter staan ook Psalm 42 van Mendelssohn en Hear my prayer van Mendelssohn op het programma. Er is gestart met een enthousiaste groep zangers waarmee een prachtig project wordt gerealiseerd. Stichting Vocalin Drenthe heeft als doel culturele activiteiten op muzikaal gebied, voor alle leeftijdsgroepen te ontplooien. De algehele leiding is in handen van dirigent Roelof Bosma. De concerten vinden plaats op 20 april in de Jozefkerk in Assen en op 21 april in de Goede Herderkerk in Emmen. Sopraan Varvara Tishina treedt op als soliste. De muzikale begeleiding van de concerten is in handen van Ensemble Conservatoire.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden, aan de kerk en bij de voorverkoopadressen. In Assen: VVV Tourist Info, Schomaker Mannenmode – Boekhandel Van der Kuil - Van der Velde boeken.

In Emmen: VVV Tourist Info, Van Uffelen Mode - The Read Shop XL Vermeer.

De prijs is inclusief een mooi programmaboekje met alle vertalingen.

Voor meer informatie: www.vocalindrenthe.nl


Auteur

Redacteur