Dressuurclinig Nars Gottmer bij Sunrise Stables

ASSEN

Grand Prix-ruiter Nars Gottmer heeft het nobele streven om zich geheel belangeloos in te zetten voor ALS-patiënten. Enkele weken geleden klopte de succesvolle ruiter aan bij L&R Horse Events om zijn plan te realiseren.

Gottmer: ‘Ik vind ALS een vreselijke ziekte en wil daarom mensen die aan deze ziekte lijden een hart onder de riem steken. Wij als ruiters en amazones die elke dag rijden moeten er toch niet aan denken om deze ziekte te krijgen.’

Nars Gottmer is na een carrière bij onder andere Resim Dressage en enkele Duitse en Oostenrijkse stallen nu neergestreken bij Matty Marissink Stables in De Wijk waar hij zijn eigen stal Gottmer Dressage Horses runt. Nars reed al tientallen paarden naar het hoogste niveau, waaronder de hengst Don Primaire. Daarnaast nam hij plaats in het zadel van de hengsten Citango, met wie hij op het WK voor jonge dressuurpaarden deelnam, Metall en Zenon.

Op vrijdag 4 mei wordt de clinic-dag worden gehouden bij de Sunrise Stables in Assen. De volledige opbrengst van deze dag wordt gestort op de rekening van de Stichting ALS Nederland. In de middag verzorgt Nars lessen. De lessen duren 45 minuten en er kunnen twee personen per les deelnemen. De kosten hiervoor bedragen 60 euro per persoon. In de avond geeft de ruiter een demonstratie met één van zijn talentvolle paarden legt hij uit hoe hij zijn paarden traint. De entree hiervoor is vijf euro.

Ruiters en belangstellende kunnen zich aanmelden via: LRhorseevents@gmail.com


Auteur

Redacteur