Kadetje Cultuur ‘Jacoba’ bij Vanderveen

ASSEN

Vrijdag 13 april, de dag dat Assen bevrijd werd in 1945, wordt van 12.00 tot 14.00 uur wordt de film ‘Jacoba’ vertoond in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen in Assen. Vooraf en in de pauze kan er gebruik worden gemaakt van het lunchbuffet.

De film wordt vertoond naar aanleiding van het leggen van nieuwe struikelstenen voor omgekomen verzetsstrijders in WOII op woensdag 4 april door Stichting Struikelstenen. Jacoba is een film uit 1989. Het is een persoonlijk docudrama van regisseur Joram ten Brink over de lotgevallen van zijn joodse familie, gebaseerd op documenten uit WO II. Het titelpersonage, Jacoba Omvlee, laat vier leden van de familie Ten Brink bij haar onderduiken. De familie schuilt tweeënhalf jaar op een zolder boven het winkeltje van Jacoba in Zuidbarge (Emmen).

Het Kadetje Cultuur kost 14,50 euro inclusief filmvertoning en uitgebreid lunchbuffet. Opgave is verplicht via kadetjecultuur@vanderveen.nl of door langs te gaan bij het Kunstcafé op de hoogste etage.


Auteur

Redacteur